У Сімферополі 100 кримських татар з усіх регіонів півострова обклеїли постамент пам’ятника Леніну плакатами з вимогами чесного розподілу землі й пікетували приміщення уряду автономії. Після переговорів з урядовцями й депутатами намети згорнули. Але люди не розійшлися, два учасники пікету оголосили безстрокове голодування.
А на трасі Сімферополь—Керч під Феодосією понад 500 учасників поляни протесту вже тиждень вимагають виділення 100 гектарів землі в районі села Насипне. Після зустрічі з керівниками профільних комітетів ВР АРК, депутатами різних рівнів самозахоплення ділянок вдалося уникнути. Проте мешканці наметового містечка запевнили, що стоятимуть тут до повного задоволення їхньої вимоги: згідно з поданими два роки тому 1200 заявами виділити землю під спорудження індивідуальних будинків у районі Тихої бухти і Коктебеля. У селищній раді вважають: це питання поставлено не коректно. Жадані площі розташовуються за територією населеного пункту. Генплан забудови затверджено. Коктебель не розширюватиметься. У бухті немає ні світла, ні газу, ні води. Керівництво автономії має намір розв’язати проблему якнайшвидше.
У Верховній Раді Криму на розгляді питання про надання урочищу Тиха бухта статусу ландшафтної пам’ятки місцевого значення. Тут більшість рослин занесено до Червоної книги, тут могила відомого поета Максиміліана Волошина. Разом із Карадазьким заповідником та іншими унікальними місцями вони є надбанням не лише Криму, народу України, а й світової цивілізації. З проханням не допустити тут забудову до ВР АРК звернувся президент НАНУ Борис Патон.