Ним став заслужений тренер України Олександр Баламут. Рішення про встановлення цього почесного звання минулої п’ятниці ухвалила на своїй черговій сесії обласна рада.
Такої високої відзнаки Олександр Миколайович удостоєний за видатні досягнення у спорті. Підготовлені ним чоловіча й жіноча гандбольні команди з невеликого волинського містечка Горохів 14 разів ставали чемпіонами України серед колективів спортивного товариства «Колос», а в 1970 році — І Всесоюзних сільських ігор. За кількістю спортивних перемог тренер Олександр Баламут поступається хіба що колишньому наставникові жіночої збірної СРСР і київського «Спартака» Ігорю Турчину, з яким його пов’язувала щира багаторічна дружба.
Посвідчення, стрічку і знак «Почесний громадянин Волині» 70-річному Олександрові Баламуту вручили голови обласної ради Василь Дмитрук і обласної держадміністрації Анатолій Француз під час відкриття XVІІІ обласного фестивалю фізичної культури і спорту. Тож першими Олександра Миколайовича привітали глядачі і спортсмени, які взяли участь у цьому прекрасно організованому святі спорту.
Волинська область.