Учора мав пройти завершальний раунд переговорів співголови конституційної комісії Олександра Мороза з лідером блоку «Наша Україна» Віктором Ющенком про внесення змін до Конституції. Про це журналістам повідомив координатор парламентської більшості, співголова конституційної комісії Степан Гавриш.
У свою чергу, народний депутат Микола Катеринчук («Наша Україна») висловив таку думку: після того, як зможуть домовитися Олександр Мороз та Віктор Ющенко, переговори повинні пройти у форматі Литвин—Мороз—Ющенко—Симоненко—Тимошенко. Микола Катеринчук повідомив, що ініціатор домовленостей — Перший заступник Голови Верховної Ради України Адам Мартинюк. Головна тема переговорів — перехідні положення законопроекту про внесення змін до Конституції № 3207-1: їх зміст і час внесення. На думку народного обранця, такі переговори можуть відбутися вже цього тижня.
Проте Степан Гавриш розцінює шанси на проведення політичної реформи як 50:50. Координатор парламентської більшості повідомив, що законопроект № 3207-1 був переписаний народним депутатом Миколою Катеринчуком. За словами Степана Гавриша, «реального перерозподілу повноважень не відбулося». Він висловив сумнів і стосовно того, що новий Президент після двох років правління погодиться на диверсифікацію системи влади. А тому, переконаний народний обранець, конституційну реформу потрібно проводити сьогодні, щоб новий глава держави «прийшов з конкретними зобов’язаннями».
Автор законопроекту № 3207-1 народний депутат Анатолій Матвієнко також висловив сумнів в успішному завершенні переговорів. Зокрема, коментуючи слова Віктора Ющенка, що «Наша Україна» підтримає цей законопроект у разі його запровадження у 2006 році, зауважив: на голосування буде винесено законопроект № 4180. Бо, за його словами, ні соціалісти, ні комуністи не підтримують пропозицію про внесення змін до Конституції з 2006 року.