Комбайни, уквітчані вінками із зеленого горошку, троянди в руках механізаторів, пісні й танці на заводському дворі... І парад сучасної техніки, яка вирушає на збирання врожаю-2004.
Реальністю і не показухою було це позавчора з приводу відкриття сезону на плодоконсервній фірмі ВАТ «Адамс» у Кам’янці-Подільському на Хмельниччині. Дано старт для переробних овочевих та фруктово-ягідних цехів відомого українського гіганта. І початку жнив.
Як ведеться, «Адамс» розпочинає їх перший на Хмельниччині. Доспів зелений горошок. Царський, як кажуть адамівці, продукт. Шість комбайнів «ФМС», закуплених підприємством в Англії, дають змогу оперативно зібрати зелене золото, зберегти в ньому всі вітаміни та перетворити на високоякісні консерви, що мають попит в усьому світі. А далі — час ячменів та пшениць, які підвелися щільною стіною на роками не ораних полях, що їх фірма «Адамс» узяла під свою опіку. Усього засіяно та засаджено 15 тисяч гектарів. Такого лану в нашій державі немає навіть, мабуть, у господарствах Героїв України.
Президент ВАТ «Адамс», заслужений працівник промисловості України, український чеченець Адам Яхієв виявився неабияким працівником і на землі. Не тільки дав їй лад, а й цього року, щоб зберегти врожай, що подає гарну надію, викупив контрольний пакет акцій ВАТ «Кам’янець-Подільський комбінат хлібопродуктів». Не залишив і села, які були в складі комбінату. Нині консервники мають уже дев’ять аграрних підрозділів.
Торік споживачі отримали від «Адамса» продукції на 33,8 мільйона гривень. Рентабельність підприємства становила 26 відсотків. Уміння працювати в сучасних умовах, турбота про імідж України у світі дали можливість залишити далеко позаду десятки та сотні господарників, які здебільшого думають про власну вигоду. Щойно Адам Яхієв у колі друзів та однодумців відсвяткував своє 50-річчя. До відкриття сезону нагодилася нагорода — орден «За заслуги». Ще одна — до багатьох українських та міжнародних відзнак.
Щоб легко жнивувалося, ми вручили Адаму Михайловичу оберіг — нашу сонячну уніформу з логотипом «Голосу України», яка одразу стала власністю кращого механізатора Валерія Хандюка. Отож, жнива на Хмельниччині стартували під знаком нашого «Голосу»!
Хмельницька область.