і, звичайно ж, сонячні створіння, які малюють його
У будинку Кабміну відкрилася чергова виставка 12-річної Тетяни Белентьевої, організована в рамках культурно-художнього проекту «Доторкнися до тонкощів буття». Експозицію вернісажу склали 48 кращих робіт маленької дуже здібної майстрині, виконані здебільшого гуашшю. Серед них — звичні багатоколірні пейзажі, портрети, натюрморти. Однак є і декілька складних, абстрактно-метафізичних тем.
Свої перші кроки у світі мистецтва Тетянка зробила ще в два роки. Бачачи таке раннє захоплення дитини, батьки незабаром віддали її до дитячої художньої студії. А з 1997 року шефство над юним обдарованням узяв відомий дніпропетровський професіонал і педагог Сергій Хвостенко.
Про що ж хоче повідомити своїм глядачам це щиро-зеленооке дитя? Сонячні Таніни пейзажі, виконані в підкреслено теплій колірній гамі, напевно відбивають таємні надії на щасливе майбутнє. Що, втім (особливо для такого віку), цілком природно. Про зріле вміння Тані творчо, тобто зі знанням предмета, ставитися до розмаїтоликих фантазій якнайкраще свідчить і недавня упевнена перемога дівчинки на всеукраїнському конкурсі дитячого малюнка «Крок у небо», що відбувся в Національному аерокосмічному центрі в Дніпропетровську.