Ми вважаємо цю рослину бур’яном, однак у деяких країнах її вирощують спеціально. І справді, звичайна кульбаба надзвичайно корисна. З квітів готують варення, з листя — чудовий, сповнений вітамінами ранньовесняний салат, з кореневищ теж можна після спеціальної обробки приготувати багато чого смачненького... І бджоли стороною не обходять, беруть дещо цінне для себе. От вам і бур’ян! Звичайно, серед доглянутого городу пухнаста квіточка кульбаби має зухвалий вигляд, але які красиві кульбабові поля веселого жовто-зеленого кольору!
Цвіте ця рослина двічі на рік — ранньої весни та влітку. Після цвітіння утворюється парашутик. Але за найменшого подиху вітерцю маленькі парашутисти розлітаються в різні боки і дають початок новим кульбабовим життям.