Попри заяви і бажання народних депутатів, цього тижня парламент не розглядатиме зміни до Основного Закону України. Про це заявив Голова Верховної Ради Володимир Литвин на вчорашній прес-конференції. Глава парламенту переконаний: узгоджений проект до розгляду в сесійній залі повинен мати «завершений вигляд». До того ж, зазначив Володимир Литвин, треба визначитися стосовно процедури розгляду цього питання, «щоб зняти протистояння і конфлікти».
Законопроект 4180, над яким нині працює робоча група, на думку Голови ВР, багато в чому нагадує «провалений» 4105. А 3207-1 — має позитив, бо там є зміни стосовно організації місцевого самоврядування. Володимир Литвин сподівається також, що в єдиному проекті розширять повноваження парламенту, і його рішення будуть «обов’язкові до виконання».
А компроміси, на його переконання, потрібно шукати на погоджувальних нарадах з участю зацікавлених і відповідальних осіб, щоб «не заполітизувати» і не блокувати роботу парламенту, особливо під час розгляду вкрай важливих економічних і соціальних питань. «Цілком реально», додав Голова Верховної Ради, що до кінця п’ятої сесії парламент розгляне зміни до бюджету на 2004 рік і збільшить обсяги фінансування на 6,4—8 мільярдів гривень.