До розкладу засідань цього пленарного тижня включено 148 питань. Серед 70 законопроектів — чотири Президент визначив як невідкладні. Про це на погоджувальній нараді керівників депутатських фракцій, груп та комітетів повідомив Голова Верховної Ради України Володимир Литвин.
У вівторок, зазначив глава парламенту, після внесення змін до законів «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про статус та соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» (щодо інвалідів дитинства), «Про пенсійне забезпечення військовослужбовців, осіб начальницького і рядового складу органів внутрішніх справ та деяких інших осіб», «Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення» та ратифікації міжнародних угод народні депутати розглянуть майже 20 законопроектів податкового спрямування.
Основні напрями бюджетної політики на 2005 рік народні депутати планують визначити в середу, 16 червня. Після чого розглянуть зміни до основного фінансового документа на цей рік та до деяких законів про підтримку друкованих засобів масової інформації. О 15 годині відбудуться парламентські слухання: «Економічна політика України: актуальні питання».
У четвер народні обранці планують затвердити план проведення шостої сесії, а також порядок її висвітлення. У другому читанні розглядатимуть низку законопроектів, спрямованих на підтримання виробництва та розвиток ринку сільськогосподарської продукції. Крім того, до порядку денного включено законопроекти про основні засади державної аграрної політики та ринок земель. Цього ж дня парламентарії обиратимуть суддів і за скороченою процедурою розглянуть законопроекти про встановлення фіксованого розміру страхових внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування для окремих категорій платників, про вино, а також зміни до Кримінального кодексу (про відповідальність за самовільне захоплення земельної ділянки), Митного тарифу, до законів «Про енергозбереження», «Про електроенергетику», «Про плату за землю» (про скасування пільг), «Про якість та безпеку харчових продуктів і продовольчої сировини».
Законопроекти про Державний реєстр виборців, Державну програму приватизації, проект Господарського процесуального кодексу народні обранці розглядатимуть у п’ятницю. Крім того, за скороченою процедурою обговорюватимуть законопроекти про статус учасників міжнародних миротворчих операцій та їх соціальний захист, зміни до законів стосовно соціального захисту студентської молоді, непрацездатних осіб, ветеранів війни та учасників виконання бойових і миротворчих завдань.
Звісно, питання «Криворіжсталі», яке, за словами керівника СПУ Олександра Мороза, обговорюється «за зачиненими дверима» без народних депутатів, треба негайно розглянути у сесійній залі. А лідер БЮТ Юлія Тимошенко запропонувала впорядкувати житлові тарифи і заборонити виселяти людей через заборгованість за комунальні послуги. До того ж, додала лідер БЮТ, з наближенням виборчої кампанії триває «дуже жорсткий політичний пресинг», на який депутатам треба «якось реагувати».