Володимир Литвин зустрівся з членом ради директорів з радіомовлення Сполучених Штатів
США мають намір домагатися, щоб український слухач зміг, як і раніше, слухати «Свободу» і «Голос Америки» до президентських виборів. Про це заявив журналістам член ради директорів з радіомовлення США Джефрі Гіршберг після зустрічі з Головою Верховної Ради України Володимиром Литвином.
«Український народ має знати, що ми говоримо», — сказав Дж. Гіршберг, додавши, що візити триватимуть доти, доки це питання не буде вирішено. «Українські люди повинні чути різні думки, а мета цього — щоб вони самі вирішили, хто має керувати цією країною», — переконаний американський гість.
Як повідомив прес-секретар глави ВР Ігор Сторожук, під час зустрічі сторони обговорили актуальні питання співробітництва в інформаційній сфері, зокрема поширення інформпрограм. Володимир Литвин підтвердив готовність політично цьому сприяти, але зазначив, що вихід таких програм — питання виконавчої влади. Він також повідомив, що 14 травня надіслав лист до уряду з проханням «розглянути можливість посприяти» виходу в ефір програм радіо «Свобода», але досі не одержав відповіді. На зустрічі співрозмовники зачепили й питання про поновлення мовлення радіо «Континент».