Майже 900 новобранців державного військового флоту після присяги на вірність українському народові «сіли за парти» — у ВМСУ розпочався найпродуктивніший, літній, період навчання.
Відповідно до аналізу соціально-демографічних показників весняного призову, кількість бажаючих служити на флоті постійно зростає. За даними прес-служби ВМСУ, про бажання служити батьківщині у Військово-морських силах заявили 95 відсотків від загальної кількості новобранців. Молоді люди упевнені, що військова строкова служба потім допоможе їм у працевлаштуванні, а навички, отримані на флоті, стануть у пригоді в майбутньому.
54 відсотки новоспечених матросів виявили бажання служити в берегових частинах, 43 — на кораблях, решта віддали б перевагу сповненій небезпеки й романтики службі на підводному човні. Половина новобранців прийшла на флот, маючи за спиною цивільну спеціальність і невеликий виробничий стаж. У 87 відсотків юнаків середня і середньо-спеціальна або технічна освіта. Більш як половина матросів — вихідці з міст. Чимало серед нинішніх призовників віруючих: 60 відсотків із загальної кількості. Переважно — це православні. Лише 28 відсотків юнаків виховувалися в неповних родинах. Новоспечені матроси представляють 12 національностей, три чверті становлять українці.