Містобудівнича рада Маріуполя підтримала архітектурний проект спортивно-культурного комплексу ВАТ «Азовмаш». У конкурсі, де взяли участь угорські, турецькі та українські фірми, перемогло архітектурне ательє Юрія Серьогіна «С-Студіо» (Київ). Генеральним підрядником стане компанія «Укразіябуд», яка має досвід спорудження спортивних об’єктів. На площі близько шести гектарів передбачено розташувати палац, а також розважальний комплекс і ландшафтну зону.
Універсальний спортивно-видовищний зал зі стаціонарними трибунами розрахований на чотири тисячі глядачів. Трансформація партеру дає можливість збільшити їх кількість до 5—6 тисяч осіб. На першому поверсі, на рівні півтора метра від землі, заплановано ресторан, каси, конференц-зал, магазини спортивних товарів і сувенірні кіоски. На другому — поряд із універсальним залом передбачено тренувальні зали (один для баскетболу і два для боротьби), роздягальні, приміщення для суддів, тренерів, а також медпункт. Нагорі розташуються телевізійний центр, радіовузол, ложа преси і дикторські кабіни, а також два бари.
— На спорудження ми відводимо неймовірно короткий термін — лише два роки, — сказав віце-президент ВАТ «Азовмаш» Олександр Сарбаш. — Хочемо збудувати неповторний комплекс, який став би символом Маріуполя.