Делегати VІ позачергового з’їзду Аграрної партії України одноголосно обрали головою АПУ Володимира Литвина
Учора у Києві відбувся позачерговий VІ з’їзд Аграрної партії України. У його роботі взяли участь Голова Верховної Ради України Володимир Литвин та 295 делегатів з усіх регіонів нашої держави. На з’їзд було винесено питання про участь АПУ у підготовці та проведенні президентських виборів у 2004 році, переобрання лідера партії та про зміну партійної назви.
Попередній голова партії Іван Кириленко за власним бажанням склав свої обов’язки лідера партії і виніс на голосування пропозицію більшості партійних організацій про обрання головою Аграрної партії України Володимира Литвина, яку одноголосно підтримали делегати з’їзду.
Володимир Литвин подякував за великий кредит довіри низових партійних організацій АПУ і тих, хто стояв у витоків цієї партії. Він зізнався, що рішення очолити Аграрну партію було вистражданим, усвідомленим та відповідальним. Висловлюючи своє бачення ролі АПУ в подальшій структуризації українського суспільства, В. Литвин наголосив, що за умови докорінного реформування програмних і статутних засад, консолідації, послідовної, чесної, патріотичної та державницької позиції, партія може і повинна впливати на суспільно-політичні процеси в Україні. Мало того, визначати їх, формувати події, а не пристосовуватися до них. «Тоді й матимемо незалежну владу, а не виступатимемо у ролі придворної структури», — сказав він. Володимир Литвин заявив, що Аграрна партія України має займати «конструктивну і водночас наступальну, помірно-агресивну позицію, бути опозиційною, коли її бачення розвитку держави та суспільства не збігаються з офіційним курсом». Володимир Литвин у своїй промові на з’їзду АПУ також поділився своїм баченням майбутніх президентських виборів, перебігу політичної реформи та політичних процесів у парламенті напередодні виборчих перегонів.
З питанням про підтримку кандидата у Президенти на наступних президентських виборах АПУ планує визначитися на другому етапі з’їзду у липні. А до назви партії запропоновано додати слово «народна».
Володимир Литвин також підкреслив, що АПУ має й надалі нести політичну відповідальність за реформування АПК та ситуацію на селі загалом.