Публікація законів є офіційною в разі їх оприлюднення в газеті «Голос України»
У деяких засобах масової інформації розповсюджено відомості про те, що газета Верховної Ради України «Голос України» не є офіційним виданням, а публікація в ній законів України має лише інформаційний характер.
Конституція України (ст. 57) передбачає, що закони та інші нормативно-правові акти, що визначають права і обов’язки громадян, мають бути доведені до відома населення в порядку, встановленому законом.
Стаття 22 Закону «Про порядок висвітлення діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування в Україні засобами масової інформації» від 23 вересня 1997 року встановлює, що: «Закони України, постанови Верховної Ради України, укази та розпорядження Президента України, постанови та розпорядження Кабінету Міністрів України, постанови Верховного Суду України та Конституційного Суду України, рішення органів місцевого самоврядування, інші нормативно-правові акти публікуються в офіційних виданнях (відомостях, бюлетенях, збірниках, інформаційних листках тощо) та друкованих засобах масової інформації відповідних органів державної влади та органів місцевого самоврядування».
Цей самий закон визнає, що офіційними друкованими виданнями органів державної влади та органів місцевого самоврядування є видання, які спеціально видаються органами державної влади та органами місцевого самоврядування (відомості, бюлетені, збірники, інформаційні листки тощо) для інформування про свою діяльність, а засобом масової інформації органу державної влади чи органу місцевого самоврядування є засіб масової інформації, засновником (співзасновником) якого є орган державної влади або орган місцевого самоврядування і який повністю або частково утримується за рахунок державного чи місцевих бюджетів (ст. 1 закону). Враховуючи ці положення, можна зробити висновок, що публікація законів чи постанов, які прийняла Верховна Рада України, є офіційною публікацією лише в газеті «Голос України» та «Відомостях Верховної Ради України». Друк законів і постанов парламенту в інших офіційних друкованих виданнях має інформаційний характер і не є офіційною публікацією.
Указ Президента підтверджує сказане вище і визначає, що газета «Голос України» була і є офіційним друкованим виданням. У правозастосовній практиці проблема визначення моменту набрання чинності законами та постановами Верховної Ради залишатиметься. Остаточно врегулювати проблему оприлюднення нормативно-правових актів могло б прийняття закону «Про закони та інші нормативно-правові акти», проект якого вже декілька років перебуває на розгляді в парламенті нашої держави.