Це ми почули по рації. Вмикаємо сирени й починаємо переслідування.
Угледівши нас, зловмисники «пірнають» у бетонний тунель-лабіринт. Вуха закладає від завивання, складається враження, що ми «лоб у лоб» летимо на бетонну стіну.
Тим часом утікачі знову вискакують на трасу. Вони набирають швидкість, але ми метр за метром таки надолужуємо відставання. Раптово їхнє авто гальмує, підставляючись під наше. І мчить далі.
Попереду провалля, від колишнього мосту через нього залишилися тільки два металеві швелери. Проходимо по них колесами, наче по рейках.
Зрештою, зупиняємо авто злочинців пострілами в ліве заднє колесо. Ті біжать до річки й, не вагаючись, пірнають у стометрову водну перешкоду — ми за ними.
Діставшись протилежного берега, продовжуємо переслідування. Ось тут утікачі, б’юсь об заклад, пошкодували про прогуляну в шкільні роки з сигаретою в зубах фізкультуру. Кілька кілометрів вони, щоправда, якось протрималися. Але потім змушені були таки зупинитися й підняти руки вгору...
Такі ось пристрасті кипіли на змаганнях з багатоборства серед працівників Державтоінспекції МВС України, що завершилися під Києвом. На них з’їхалося 27 переможців регіональних змагань. Перемогу виборов представник столичної області, капітан міліції Іван Кузьменчук, якому вручили телевізор. Друге місце посів представник Вінниччини, майор міліції Олександр Бондарев. Його приз — музичний центр. Третє місце й фотоапарат — у представника Житомирщини, старшого лейтенанта міліції Олександра Шевчука.