Завершився візит Президента Азербайджану до Києва
Президент Азербайджанської Республіки Ільхам Алієв за створення Міжпарламентської асамблеї в рамках ГУУАМ. «Ця ідея цілком підтримується, і ми готові разом з Україною ініціювати створення такої організації», — заявив він на зустрічі з Головою Верховної Ради України Володимиром Литвином.
Як повідомив журналістам прес-секретар глави парламенту Ігор Сторожук, під час зустрічі Володимир Литвин підкреслив готовність парламенту законодавчо підтримувати співробітництво України і Азербайджану. Зокрема, стосовно прискорення ратифікації тих документів, що визначають перспективи нашого стратегічного партнерства. 
Під час переговорів сторони також обговорили аспекти внутрішньополітичної ситуації в Україні напередодні президентських виборів, і Володимир Литвин підкреслив, що «у цей період саме парламент має бути відповідальним за стабільність у країні».
Зустріч у Верховній Раді була останньою в рамках дводенного візиту Президента Азербайджану до Києва. Тому на ній гість підбив підсумки своїх переговорів в Україні. Інформуючи про них, він заявив про цілковите взаєморозуміння і звернув увагу на те, що основною тенденцією на сьогодні є зближення двох країн. Особливо в сфері економіки. Загалом Ільхам Алієв оцінив візит як результативний.
Справді, Україна й Азербайджан підписали вісім міжурядових документів, у тому числі міжурядову угоду про основні засади співробітництва в сфері нафтогазового машинобудування. Вона передбачає здійснення регулярного обміну між господарюючими суб’єктами переліком продукції, яку виробляють в Україні й Азербайджані, а також основними видами послуг, наданими підприємствами нафтогазового машинобудування в обох країнах. Згідно з документом сторони запрошуватимуть зацікавлені компанії для участі в тендерах, виставках, ярмарках, що проводитимуться на їхніх територіях, а також сприятимуть співробітництву в спільних проектах за участі українських та азербайджанських компаній.
Так, Прем’єр-міністр України Віктор Янукович і Президент Азербайджану Ільхам Алієв обговорили можливість спільного розроблення газових і нафтових родовищ Азербайджану. Зокрема, обговорювалася перспектива наповнення нафтопроводу «Одеса—Броди» азербайджанською нафтою, співробітництво в суднобудівній та авіабудівній галузях.