Позавчора на стадіоні «Динамо» імені Валерія Лобановського відбулася прес-конференція, присвячена наступному матчу збірних Франції та України. Але спершу було підписано угоду про продовження до 2006 року спонсорської підтримки збірних України компанією «Самсунг». Потім на запитання журналістів відповідали президент ФФУ Григорій Суркіс та тренер національної команди Олег Блохін.
— Яку гру хотіли б побачити на «Стад де Франс»?
О. Б. — Матч з французами багато в чому стане визначальним з точки зору складу. Нас тішить, що вони обрали саме нас. Адже збірна Франції — одна з найсильніших команд світу, фаворит Євро-2004. І, незважаючи на рахунок, зустріч з нею матиме позитивний результат. Вона покаже наші сильні і слабкі сторони. Я і сам із задоволенням зіграв би проти таких видатних майстрів, як Зідан, Анрі, Вілтор, Вієра, але вік уже не той (сміється).
— Чому залишив табір збірної Андрій Шевченко?
О. Б. — За сімейними обставинами. Тому замість Андрія я запросив до колективу динамівця Руслана Бідненка.
Г. С. — Можу додати. Сестрі Андрія зробили операцію на серці. І, діставши «добро» від керівництва збірної, він полетів до Мілана. Ми всі сподіваємося, що з сестрою Шевченка все буде гаразд і Андрій з’явиться в розташуванні команди, щоб зіграти проти французів.
— Чи збираєте інформацію про майбутніх суперників у відбірковій групі чемпіонату світу-2006?
О. Б. — Я та Андрій Баль вирушаємо до Португалії на Євро-2004, де матимемо змогу на власні очі спостерігати за грою команд Греції та Данії. Вже маємо інформацію про турків. Та найбільша проблема для нас — збірна Казахстану. Поки що не маємо жодних відомостей про її підготовку.
Г. С. — Саме тепер ведемо переговори з Казахською федерацією, щоб матч 8 вересня провести на нашому полі. Все має вирішитися найближчими тижнями. До цього долучився навіть Президент нашої країни Леонід Кучма. Якщо досягнемо згоди, тоді надішлемо до ФІФА відповідні документи (згоди суперників по групі не буде потрібно). До речі, продовжимо переговори і з албанцями про перенесення зустрічі з 9 лютого 2005 року на серпень того ж року.