На нараді при голові обласної державної адміністрації доповідач начальник управління з питань фізичної культури та спорту ОДА Мирослав Волошин намагався бути бадьорим і оптимістичним. А тому звітував про роботу своїх попередників, при яких було введено в експлуатацію 3 стадіони, 8 тенісних кортів, 19 футбольних полів, 5 спортивних залів. Підготовлено двох заслужених майстрів спорту, 21 майстра міжнародного класу, 130 майстрів спорту, 9 заслужених тренерів України. Буковинські спортсмени не раз ставали переможцями і призерами чемпіонатів світу, Європи та України. Проте, як свідчить практика, в області склалася вельми тривожна ситуація із станом здоров’я населення, зменшується середня тривалість життя, на чому наголосив голова Чернівецької облдержадміністрації Михайло Романів. Він закликав до неухильного виконання державної програми «Фізичне виховання — здоров’я нації».
На жаль, із вихованням якраз справи кепські. Обласна влада констатує, що сьогодні не готують спортсменів високого класу чи не більшість районів області, що призвело до істотного зменшення представництва чернівецьких спортсменів у збірних України з олімпійських видів спорту. Товариства та спортивні секції полишають кращі фахівці. Особливо ті, котрі працюють із сільською молоддю. А тому сьогодні в роботі спортивних секцій та ДЮСШ зайнято лише 10,6 відсотка від загальної кількості дітей. Понад 80 відсотків учнівської молоді — на вулиці.
Низький рівень фізичного розвитку буковинської молоді фіксують і військкомати, які впродовж кількох років не перестають бити на сполох, намагаючись привернути увагу влади до того, що призовники не відповідають армійським стандартам.
Чернівецька область.