Від ведучого. Нагадую, шановні читачі: нами оголошено конкурс «Що було, те було» на кращу історію з життя сучасної(!) школи. Сьогодні її розповідає Ромео кінця 90-х.
Про роман Іри й Андрія знала вся школа. Навіть пліткувати на цю тему було нецікаво. Дружили вони з п’ятого класу.
Після закінчення дев’ятирічки Андрій вступив до ПТУ. Ірина залишилася в школі. Дружба між ними тривала.
За пару місяців до закінчення одинадцятого класу стало помітно, що Ірина надто додала у вазі. Першою щось запідозрила вчителька фізкультури. Вона й «розколола» дівчисько, вчинивши суворий допит.
Найгірші підозри підтвердилися: Ірина була на сьомому місяці вагітності. Розголошення цього факту загрожувало скандалом. Адміністрація школи вирішила зберегти в таємниці «ЧП» і дати можливість дівчинці одержати атестат.
А тим часом батьки про «цікаве становище» дочки навіть не здогадувалися. «Радісну» новину вони довідалися від директора.
... Іспити вагітна склала (за індивідуальним графіком) на «відмінно». Тільки на випускному балі потанцювати їй не довелося: у цей день народила чудове маля. А трохи раніше молоду пару зареєстрували.
... Сьогодні Ірина Вікторівна працює вчителькою фізики. Вибравши професію педагога, вона в такий спосіб висловила вдячність своїм мудрим наставникам. Вони колись не відвернулися, не засудили її і не зіпсували їй життя...
Одеська область.
Від редакції. У Вінницькій області народила 13-літня Ірина. Батько дитини — 22-літній Сашко. Старанну вагітну ученицю вчителі теж не зрадили — вони підтримали її морально, берегли від глузувань і знущань. А для профілактики дирекція запросила до школи психолога і дитячого гінеколога.
Мудре рішення. Спасибі за розуміння, шановні педагоги!