Нещодавно в популярному кафе «Планета-Спорт» відбулася пряма телефонна лінія президента «Динамо» Ігоря Суркіса. Організувала її газета «Весь спорт». Після цього кореспондент «Голосу України» поспілкувався з динамівським президентом на НСК «Олімпійський» після фінального матчу Кубка України.
— Ігоре Михайловичу, будь ласка, дайте оцінку нинішній грі динамівців.
— Гра, яку вони показують протягом останніх тижнів, аж ніяк не відповідає чемпіонським стандартам. Дуже занепокоєний цим фактом і сподіваюся, що тренерський штаб зможе вивести «Динамо» з «функціональної ями». Особисто мені дуже прикро, що здали насамперед лідери. Не називатиму прізвища, гадаю, що вболівальники самі прекрасно все бачать.
— Чи не вплинули втрачені очки і поразки на ваше ставлення до тренера команди?
— Керівництво клубу поки що довіряє Олексієві Олександровичу. Він двічі вивів команду до групового турніру Ліги чемпіонів, виграв чемпіонат і Кубок країни. І цього року маємо передумови для здобуття титулу. Однак, коли не буде результату та відповідної гри, ми з нього спитаємо. Повірте, це я можу робити рішуче. Віра в людину колись може й закінчитися. На цьому наголошую сьогодні, щоб потім не було жодних запитань.
— Як оцінюєте поповнення, котре прийшло до команди під час перерви між колами чемпіонату?
— Не може не подобатися Верпаковскіс. Відзначу працьовитість Чеснаускіса, який заслуговує на те, щоб виступати за першу команду. Кажу з упевненістю, що через деякий час так воно і буде. Дещо складніша ситуація з Клебером. Цьому, безперечно, талановитому форвардові потрібно більше часу для адаптації. Нині він травмований, і ми відпустили його до Бразилії. Днями Клебер має повернутися до Києва і розпочати реабілітацію.
— Що скажете про динамівську зміну?
— Гадаю, що Алієв уже рік мав би грати в основному складі «Динамо». Однак я не можу втрутитися у роботу тренера. Звичайно, я можу сказати, щоб Михайличенко поставив Олександра на гру. І він це виконає. Але потім прийде до мене і скаже: «Я за вашим наказом поставив Алієва, а ми програли»... До речі, грати в «основі» тепер, як на мене, повинні Мілевський, Рожок, Воробей. Це ті футболісти, які пробилися до фінальної частини юніорського чемпіонату Європи U-19. Очевидно, тренер трохи побоюється ставити їх до складу. Та згадаймо, як Йожеф Сабо довіряв молодим футболістам. А Валерій Васильович Лобановський, коли повернувся до клубу, зробив із них чудову команду. Хочеться вірити, що й тепер з появою в колективі талановитих хлопців ми зможемо зменшити кількість легіонерів і посилити не тільки «Динамо», а й збірну країни.
— Поширюється інформація, що незабаром розпочнеться реконструкція стадіону «Динамо». Розкажіть, будь ласка, про це конкретніше.
— То достовірна інформація. Десь наприкінці серпня—початку вересня ми закриємо свій стадіон на реконструкцію, котра триватиме рік. Над ареною з’явиться спеціальний дах, поліпшимо умови для роботи журналістів. Уболівальники матимуть можливість перекусити до і в перерві матчу. Буде багато різних зручностей. Попередній проект передбачав 24 500 місць. Але керівництво клубу звернулося до архітекторів споруди з проханням збільшити їх кількість до 31 тисячі. Найближчим часом творча група, котра відповідає за проект оновленої арени, проведе консультації з відповідними службами УЄФА для створення стадіону міжнародного рівня. Але матчі групового турніру Ліги чемпіонів у майбутньому, якщо «Динамо» вийде на цю стадію, плануємо проводити на НСК «Олімпійський»...