Більш як три роки тому Харківська державна зооветеринарна академія «взяла на озброєння» Програму європейської інтеграції в галузі ветеринарної освіти. Наскільки важлива ця галузь знань, можна судити хоча б з подій останніх років: англійський коров’ячий сказ, тайванський курячий грип... Не випадково кажуть, що лікарі лікують людей, а ветеринари — людство.
Якщо раніше у розпорядженні студентів ХДЗВА були лише старенькі підручники і скелети тварин, то сьогодні викладачі, котрі пройшли стажування у кращих європейських університетах і ветеринарних клініках, використовують у навчальному процесі найновіші освітні програми. У розпорядженні майбутніх лікарів ветмедицини дев’ять тисяч примірників найновіших навчальних посібників, комп’ютерні класи, бібліотека відеофільмів, комп’ютерна база вітчизняної ветеринарної науки і періодики.
Один із нових напрямів проекту Tempys — створення модульних навчальних господарств. За прикладом університетів Нідерландів і Німеччини клінічна підготовка студентів проходитиме на навчально-практичних міні-комплексах з птахівництва, свинарства і великої рогатої худоби. На базі ХДЗВА Всеукраїнський науково-дослідний центр птахівництва вже створює один з таких модулів із бройлерного виробництва, оснащений новітнім лабораторним і технологічним устаткуванням.