Таке гасло І Міжнародного п’ятиденного симпозіуму тюркологів, що проходить у Сімферополі. Учасниками масштабного заходу стали представники 19 країн світу, які беруть участь у роботі 16 наукових секцій. 
На їх засіданнях заслухано й обговорено доповіді про культурний взаємозв’язок тюркського світу, розвиток сучасної кримськотатарської літератури, проблеми збереження кримських караїмів та їхньої етнокультури, етногенетичних взаємовідносин киргизів і ногаїв, про героїчні образи в легендах і казках західних тюрків та чимало інших питань.
Вітаючи учасників представницького зібрання, голова Верховної Ради Криму Борис Дейч нагадав, що з давніх часів півострів є перехрестям цивілізацій Європи і Азії, де в результаті багатовікових контактів виникли симбіозні матеріальні культури. З третього століття нашої ери на цій землі, незважаючи на зміну міграційних потоків, впевнено проявляється тенденція зближення і взаємозбагачення різних за походженням, мовою і культурою етнічних груп. Саме тому, що вона зберігалася і розвивалася протягом століть, сучасне кримське суспільство, спираючись на досвід історії, має можливість будувати свій спільний дім, гаслом якого стали слова «Процвітання у єдності», викарбувані на гербі Криму. А щоб жити у дружбі, потрібно передусім навчитися поважати одне одного. Всі учасники зібрання відзначили його виняткову важливість, адже «в сучасному житті шлях до економічного розквіту та взаєморозуміння країн можна прокласти лише через культурний взаємообмін».