В Афінах (Грецька Республіка) відбувся ХХV конгрес Міжнародної федерації журналістів, який розглянув журналістські проблеми в контексті викликів часу.
Виступаючи в обговоренні звітної доповіді генерального секретаря МФЖ Ейдана Уайта, голова Національної спілки журналістів України Ігор Лубченко зупинився на кількох моментах, які, на його думку, мають сприяти глибшому розв’язанню проблем працівників ЗМІ. Зокрема, він запропонував створити постійно діючий «круглий стіл» голів національних спілок журналістів країн Східної Європи, учасники якого під час регулярних зустрічей спільно аналізуватимуть здобутки і проблеми інформаційного простору постсоціалістичних країн. Цю пропозицію підтримали делегати конгресу.
Під час зустрічі голови НСЖУ з генеральним секретарем МФЖ Ейданом Уайтом, директором проектів Федерації Олівером Моні-Кірлом, головами та представниками спілок журналістів Великої Британії Джеремі Діром і Джимом Бумелою, Норвегії Анн-Маргрет Аустена, Швеції Арне Конігом та Анітою Вальберг домовлено про проведення восени цього року в Києві конференції з проблем розвитку української журналістики.
У ході зустрічі з головою спілки журналістів Болгарії Міленом Валковим та головою спілки журналістів Сербії Небойшею Лукичем домовлено про спільні заходи, які буде проведено наступного року.
Представники НСЖУ відвідали редакції тижневиків «Амония» і «Афины пресс», зустрілися з журналістами газет «Ethos» і «New Europe».
Під час перебування в Афінах представники НСЖУ постійно відчували допомогу з боку Посольства України у Грецькій Республіці. Ігор Лубченко та Олександр Кириленко мали зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом України у Грецькій Республіці Віктором Кальником.