Футбол. Кубок України. Фінал. «Шахтар» (Донецьк) —«Дніпро» (Дніпропетровськ). 2:0. Голи: Белік, 1, Тимощук, 90.
«Шахтар»: Шутков, Старостяк, Попов, Левандовський, Флоря (Бахарєв, 68), Стойкан, Тимощук, Вукич (Маріка, 89), Рац, Белік (Дуляй, 35), Воробей. Тренер — Мірча Луческу.
«Дніпро»: Кернозенко, Єзерський, Шелаєв, Радченко (Максим’юк, 66), Русол, Михайленко (Грицай, 46), Рикун, Назаренко, Ротань, Костишин (Мотуз, 78), Венглинський. Тренер — Євген Кучеревський.
Вилучено: Стойкана, 27, Шелаєва, 30.
Арбітр — Сергій Шебек (ФІФА, Київ).
30 травня. Київ. НСК «Олімпійський». 21 градус. 70 000 глядачів.
Уже перша атака донеччан завершилася успіхом. Високо вистрибнув Белік і влучно пробив головою, скориставшися фланговою передачею. Надалі була гостра і безкомпромісна, по-справжньому кубкова боротьба. А потім на полі стало просторіше. Адже з кожної команди арбітр з мінімальним інтервалом вилучив по одному гравцеві.
Після перерви «Дніпро» вирівняв гру. А «Шахтар» почав більше дбати про міцні тили. Адже не йому треба було відігруватися. На 78-й хвилині все могло докорінно змінитися. Рикун після ідеальної передачі Ротаня пробив головою, однак влучив у стійку воріт.
Не забив ти, готуйся до неприємностей. Так і сталося — на 90-й хвилині Тимощук влучно пробив, і рахунок став 2:0. «Шахтар» уп’яте заволодів Кубком країни!
Євген КуЧеревський, тренер «Дніпра»:
— Якщо пропустити м’яча на першій хвилині, то вкрай важко зібратися. Гра була метушлива, все складалося для нас нелогічно.
Віктор Прокопенко, спортивний директор «Шахтаря»:
— У деяких компонентах ми були сильніші за опонента. Часом у нас виходила швидкісна гра. Завдяки цьому і перемогли.
— Андрій Воробей:
— Думаю, головне — в зарядженості команд. У чемпіонаті ми програли «Дніпрові» — 0:1, і без шансів. Сьогодні — заслужено виграли.
Олексій БелІк:
— Особливо стимулювати нас перед цим поєдинком не було потреби. Самі добре розуміли, яка це відповідальна зустріч.
— Хто давав настанови перед поєдинком — Віктор Прокопенко чи Мірча Луческу?
— Звичайно, Віктор Євгенович. Однак і пан Луческу також дав деякі вказівки. Обоє вони молодці, бо змогли налаштувати команду. Але хочу підкреслити, щоб усі знали: це перемога ще одного тренера — Бернда Шустера. Саме з ним ми дійшли до фіналу...
Кубок і нагороди «Шахтареві» вручали Президент України Леонід Кучма і президент ФФУ Григорій Суркіс. А поряд з ними стояла і вітала тріумфаторів співачка Руслана Лижичко, котра нещодавно прославила Батьківщину на весь світ, вигравши конкурс Євробачення...