Футбол. На фінальний матч Кубка України між донецьким «Шахтарем» та дніпропетровським «Дніпром», який відбудеться завтра на столичному НСК «Олімпійський», суперники прибудуть у супроводі своїх прихильників. Очікується, що трибуни головної спортової арени країни будуть заповнені принаймні наполовину.
«Дніпро» розраховує на приїзд десь 15 тисяч своїх шанувальників. Як повідомив у четвер на колегії Дніпропетровської облдержадміністрації її глава Володимир Яцуба, у регіоні вперше буде організовано масове відвідування футбольного матчу. До Києва вболівальників дніпрян доставлять дев’ять потягів. А ще 150 автобусів, які складатимуть сім колон, їх супроводжуватимуть співробітники міліції і ДАІ. Залізничні квитки, за словами пана Яцуби, придбано за рахунок ФК «Дніпро».
Донецький «Шахтар» матиме ще більшу підтримку. Донбас відряджає до столиці, щоб підтримати свою найсильнішу команду, 22 тисячі уболівальників. Сьогодні в київському напрямку вирушають десять спеціальних поїздів і приблизно 250 автобусів. Донецька вболівальницька армада отабориться у секторах з 22 по 31 верхнього ярусу та з 21 по 28 — нижнього. А завтра ще чотирма літаками до Києва прилетять керівники клубу, спонсори, гості та представники ЗМІ.
До речі, київський фінал висвітлюватимуть 48 журналістів із Донецька і 40 із Дніпропетровська. Крім цього, на кубкову подію в Україну прибудуть представники ЗМІ з Німеччини, Росії, Молдови і Білорусі. Ложа преси стадіону прийме 160 чоловік і ще 50 сидітимуть поряд у секторі. У технічній зоні працюватимуть 45 фотографів та 30 представників телебачення. Плановано урочисте нагородження переможців, фан-парад і розіграш призів у перерві матчу.