Ще не встигло правосуддя дослідити «Сільські вісті» на предмет «розпалювання міжнаціональної ворожнечі», як йому додалося нової роботи: до «бар’єра» викликали «Україну молоду» та найпопулярніше у країні інтернет-видання «Українська правда». Автори судових позовів: екс-юрист Інституту масової інформації Марія Самбур та редактор черкаської газети «Антенна» Віктор Воротнік. Дует, щоправда, протестує не проти наукових дискусій на «делікатні теми», а вимагає захистити їхню честь і гідність, уражену публікаціями в цих виданнях. Очевидно, там він знайшов заклики до «міжпартійної ворожнечі» і болісно сприйняв цей факт.
В інтерв’ю «УМ» керівник радіо «Континент» Сергій Шолох розповів, що ці принципові панове пропонували йому певну модель співпраці з партією «лицарів троянди», але така перспектива не надихнула його на повторення «подвигу» співрозмовників. Виклад цього цікавого інтерв’ю надрукувала і «УП». І ось тепер від видань вимагають сатисфакції, а заодно і відшкодувань: з кожного по десять тисяч гривень на одну «уражену честь». Позивачі також просять у процесі досудової підготовки накласти арешт на майно та грошові вклади, які належать відповідачу, а це вже, погодьмося, серйозна претензія.
— Клопотання про арешт грошових вкладів підтверджує справжню мету цієї каральної акції — заблокувати діяльність наших видань напередодні виборчої кампанії, — відкоментували цю ситуацію в «УМ». А в «УП» заявили, що «все це є спробою адміністрації Президента зачистити інформаційний простір України перед президентськими виборами».