Учора Голова Верховної Ради України Володимир Литвин зустрічався з колективом Інституту землеробства та викладачами й студентами Національного аграрного університету. 
Під час гострих і плідних діалогів йшлося про те, як вижити селянам і підняти аграрну галузь у ринкових умовах. За рахунок села, наголосив Голова Верховної Ради, не можна розв’язати усі проблеми держави. Навпаки — треба підтримати аграрну галузь, зокрема, оголосити головний фінансовий документ на 2005 рік бюджетом села. Глава ВР повідомив, що найближчим часом парламент розгляне доцільність збільшення бюджету з 5 до 10 мільярдів гривень. А нині, за його словами, треба чесно і відкрито переосмислити аграрну політику, розвивати великотоварне виробництво, забезпечити паритет цін, підвищити культуру землеробства, інвентаризувати землю тощо. Крім того, Голова Верховної Ради України наголошував на відсутності чіткого бачення перспектив реформи на селі. Втім, зазначив він, не треба гаяти часу, а вже сьогодні ефективно використовувати постійний потенціал чорноземів.
Однією з причин занепаду села Володимир Литвин назвав перманентну боротьбу за владу, що її ведуть деякі політики. Авторитет із закордону, наголосив Голова ВР, експортувати не можна. Його треба здобувати всередині країни, а не заручатися підтримкою іноземних політиків. До того ж, додав Володимир Литвин, перспективи членства нашої країни в ЄС — примарні, бо немає рівноправної економічної співпраці. А самій Україні потрібна національна ідея, особливо напередодні президентських виборів. Цитуючи Михайла Грушевського, глава парламенту зосередив увагу на ідеї творення «Великої України» і відродження почуття патріотизму.
Голові Верховної Ради вручили диплом почесного доктора Інституту землеробства.
Цього самого дня Володимир Литвин вручив високі відзнаки парламенту великій групі працівників різних галузей народного господарства.
А в другій половині дня Голова Верховної Ради Володимир Литвин зустрівся і мав розмову з лідерами молодіжних організацій країни.