Напередодні свята київський міський голова Олександр Омельченко звернувся до мешканців столиці. Він, зокрема, наголосив: «Київ є символом єдності української нації, уособлюючи її державотворче, культурне та духовне начало. Тому нинішнє свято давно стало родинним не тільки для киян, а й для всього нашого народу».
Упродовж останніх років київська громада домоглася значних здобутків у відродженні зруйнованих духовних святинь, і цей процес триває. Постала з руїн церква Різдва Христового на Поштовій площі, днями встановлено хрест на церкві Святого Миколая Чудотворця — першого в Європі храму на воді. На часі — відтворення найдревнішої у Києві Десятинної церкви з комплексом музеєзнавства.
Ця важлива робота здійснюється одночасно з масштабними перетвореннями в усіх без винятку сферах міського господарства. Завдяки таланту й наполегливості киян столиця впевнено утримує провідні позиції у країні за темпами соціально-економічного розвитку. Тут щороку будують понад мільйон квадратних метрів житла, промисловість вийшла на гарантовані щомісячні обсяги виробництва, що перевищили мільярд гривень. У Києві стабільно виконується бюджет, постійно зростає середня заробітна плата — найвища у країні, неухильно збільшуються видатки на соціальні програми, фактично немає безробіття.
Мені приємно повідомити, що відповідно до комплексної оцінки результатів соціально-економічного розвитку регіонів, яку проводить Кабінет Міністрів України, Київ у першому кварталі нинішнього року посів місце лідера в державі.
Міська влада столиці приділяє значну увагу розв’язанню транспортної проблеми. Активно проводиться реконструкція старих і будівництво нових доріг, транспортних розв’язок, підземних переходів. Розпочато спорудження семикілометрового Подільського мостового переходу з лінією метро і автомагістраллю, які з’єднають із центром столиці Троєщинський житловий масив, повним ходом ведеться будівництво нової станції метрополітену «Сирецька», здійснюється реконструкція транспортного вузла «Караваєві дачі». Великі кошти виділено для впорядкування міських парків і скверів, щоб перетворити їх на зони відпочинку європейського рівня.
Дорогі друзі! Від щирого серця вітаю вас із Днем Києва! Бажаю всім міцного здоров’я, сонячної долі, родинної злагоди і довгих щасливих років життя».