Чемпіонат України. Вища ліга. 27-й тур. 26 травня.
«Таврія» — «Шахтар». 1:2. 14 000 глядачів. Голи: Іонанідзе, 44 — Воробей, 42, Маріка, 85.
«Оболонь» — «Дніпро». 2:2. 3 500. Міщенко, 17, Мазуренко, 72, з пенальті — Костишин, 1, Шелаєв, 11.
Донеччани набрали 61 очко і наздогнали київське «Динамо». Однак чемпіон має гру в запасі і свій матч цього туру проти «Кривбасу» проведе вдома в суботу, коли змагатиметься решта учасників.
«Шахтар» і «Дніпро», як відомо, в неділю на столичному НСК «Олімпійський» зійдуться в кубковому фіналі. Тому їхні календарні поєдинки чемпіонату винесли за межі туру. Щоб дати фіналістам змогу добре підготуватися.
Обидва колективи наразилися на неабиякий спротив суперників. «Шахтар» вирвав перемогу в Сімферополі на останніх хвилинах. Отже, напруження в національному турнірі дедалі зростає. А це обіцяє нам захоплююче закінчення чемпіонату.
А хтось міг і збагатитися...
Футбол. Ліга чемпіонів. Фінальний матч. «Монако» (Франція) — «Порту» (Португалія). 0:3. Голи: Карлос Алберто, 39, Деку, 71, Аленичев, 76.
«Монако»: Рома, Евра, Ібарра, Бернарді, Жюлі (Пршо, 23), Морьєнтес, Сіссе (Нонда, 64), Зікос, Ротен, Родрігес, Жіве (Скілаччі, 72). Тренер — Дідьє Дешам.
«Порту»: Вітор Байя, Жорж Кошта, Рікарду Карвалью, Коштінья, Нуну Валенте, Деку (Педру Емануел, 85), Дерлей (Маккарті, 78), Маніше, Карлос Алберто (Аленичев, 60), Паулу Феррейра, Мендеш. Тренер — Жозе Морінью.
Арбітр — Кім Мілтон Нільсен (Данія).
26 травня. Гельзенкірхен (Німеччина). «Ауфшальке Арена». 53 053 глядачі.
Визначився найсенсаційніший переможець головного клубного змагання Європи за останні роки. Ще до початку групового турніру шанси «Порту» букмекери оцінювали як один до сорока, а «Монако» ще нижче — один до вісімдесяти! Отже, той, хто сміливий і в кого все гаразд з інтуїцією, міг би заробити ціле багатство.
Слід віддати належне обом фіналістам. Але «Порту», зігравши просто блискуче, справедливо заволодів титулом клубного чемпіона континенту. Торік ця команда і її талановитий наставник виграли Кубок УЄФА. І от тепер піднялися ще вище.
«Азовмаш» залишився на троні
Баскетбол. Чемпіонат України. Чоловіки. Суперліга. Фінальна серія. Матч №6. Київ. Палац спорту. 26 травня. БК «Київ» — «Азовмаш» (Маріуполь). 74:90. Отож рахунок серії став 4:2 на користь маріупольців. А це означає, що вони вдруге поспіль опинилися на «золотій» вершині національного чемпіонату. З чим щиро вітаємо азовських баскетболістів та їхнього чудового тренера Андрія Підковирова. Срібні нагороди — в БК «Київ», бронзові — в МБК «Одеса».
Один наш у полі воїн
Теніс. Відкритий чемпіонат Франції. Париж. Корти «Ролан Гаррос». Єдина з українок, що залишилися на дистанції, харків’янка Тетяна Перебийніс виграла в американки Ешлі Херкліоад — 6:1, 6:3 і вийшла до третього кола. Тетяна так потужно й упевнено почала зустріч, що її суперниця лише в десятому (!) розіграші м’яча спромоглася взяти перші очки. І надалі Перебийніс діяла упевнено, переконливо і красиво.
Добірку підготував Віктор БРАНИЦЬКИЙ.