У столичній гімназії «Троєщина» відбулася презентація навчальної комп’ютерної програми «Футбол і здоров’я» (автор — Володимир Ванджура з Тернополя) та електронного навчального посібника «Основи відбору, навчання і тренування футболістів» (Ігор Максименко, Луганськ). Створені і тиражовані на замовлення Федерації футболу України, вони отримали високу оцінку фахівців Міністерства освіти і науки України, а також зарубіжних спеціалістів.
У заході взяли участь віце-президент Федерації футболу України Анатолій Біденко, посадовці різних рангів, директори середніх і спортивних шкіл, вчителі фізкультури, тренери ДЮСШ та клубів, учні гімназії та юні футболісти, для яких і призначені проекти.
— Ці проекти реалізовано згідно з планом спільної роботи міністерства та федерації. Нещодавно їх розглядали в Українському домі під час «круглого столу» з питань запровадження уроку футболу, — сказав Анатолій Біденко. — Завдяки урокам футболу за останні два з половиною роки значно посилено методичне забезпечення шкільної фізичної культури і перепідготовку вчителів фізкультури. Ми знаємо, що готують й інші комп’ютерні програми, зокрема у Дніпропетровську, і завжди раді підтримати та співпрацювати з авторами, які розвивають цей напрям.
Як ви знаєте, окрім методичних проектів, Федерація футболу України проводить значну роботу і з матеріального забезпечення шкільного уроку футболу. Нагадаю, що на сьогодні Федерація футболу України передала до шкіл понад триста тисяч м’ячів, а протягом наступних місяців доведе їх кількість до півмільйона. Це дасть змогу кожній школі України мати не менш як 20 м’ячів.
Вам також відомо, що Федерація футболу України започаткувала програму «Наше майбутнє», яка передбачає встановлення в кожному регіоні сучасних майданчиків із штучним покриттям для цілорічних занять футболом. Окрім двох уже встановлених нами майданчиків у Києві та Донецьку, найближчим часом ми безплатно передамо до шкіл усіх регіонів країни щонайменше 25 «футбольних містечок»...
Потім автори навчальних комп’ютерних програм ознайомили зі своїми доробками присутніх і відповіли на запитання. До речі, Анатолій Біденко вручив Володимиру Ванджурі та Ігорю Максименку чесно зароблені відзнаки — почесні грамоти ФФУ та пам’ятні годинники. Був подарунок і для гімназії «Троєщина» — 30 футбольних м’ячів. А гімназисти у своєму спортзалі показали фрагменти уроку, використавши елементи з програми «Футбол і здоров’я».