Хочете, але не знаєте, де вона. Жаль, бо про неї дитячі письменники В. Лівшиць та І. Кичанов розповіли ще майже сорок років тому. З тих пір у казковій країні побувало не одне покоління малюків; її показували у виставах, розповідали про неї актори багатьох лялькових театрів. І що цікаво — кожного разу, як тільки вони відвідували її, намагалися віднайти там щось нове.
Не оминув цей острівець дитячого дивосвіту і столичний «Академічний театр ляльок», який приготував для малечі нову казкову виставу «Таємничий гіпопотам». Про що вона? Про світ добра і дружбу, що лишень зароджується в 3—5-річних малюків, на яких і розрахована вона. Як каже режисер вистави Ігор Цеглинський, «кожен митець малюнок постановки бачить по-своєму, тож і ми намагаємося бути не схожими ні на кого». Герої казки — левеня Левко, бегемотик Боря, мавпочка Маша та інші ненав’язливо переконують, що дружити й ділитися останньою цукеркою потрібно не тільки з тими, у кого краща лялька і все є, а й з тими, у кого нічого немає. У виставі дітлахи довідуються, що справжній друг пізнається у біді, про те, чи вірити крокодиловим сльозам.
«Таємничий гіпопотам» — це яскраве декоративне дійство з веселим музичним супроводом. Цьому сприяють декорації художниці Ярослави Підвисоцької, чиї малюнки стилізовано під наївні дитячі, музика композитора, заслуженого діяча мистецтв України В’ячеслава Полянського, талановита гра акторів. І звичайно, цікавий і повчальний сюжет, з яким, до речі, корисно ознайомитися і дорослим, оскільки вони інколи забувають прості істини. Отож не пропустіть з малюками виставу, прем’єра якої відбудеться сьогодні у будинку культури МВС України.