Вщент заповнений конференц-зал Національної телекомпанії України (НТКУ) вибухнув оваціями, й загорнута в синьо-жовтий прапор Руслана одразу вискочила на стіл і продемонструвала журналістам приз за перемогу на Євробаченні-2004.
Страшно й подумати, але, як зізнався президент НТКУ Олександр Савенко, спочатку в зв’язку з браком фінансування була думка взагалі відмовитися від участі в цьогорічному конкурсі. Але хтось із підлеглих замість відмови відправив на адресу оргкомітету підтвердження участі України. Коли про цю витівку дізналося керівництво, повертати назад було вже пізно...
Руслана розповіла, що страшенно виводили з рівноваги чутки, які поширювалися, про заздалегідь визначену країну-переможницю (до речі, аж ніяк не нашу). Їй навіть телефонували і... пропонували перше місце за 60 мільйонів!
Перед фіналом поруч з Русланою «намалювався» якийсь тип і почав розповідати, що вона має робити після того, як її оголосять... переможницею. «Заберіть його, він хоче наврочити!» — заволала співачка. А «тип» пояснив, що її входження до четвірки фаворитів цілком очевидне, тож такий інструктаж організатори проводять з кожним із потенційних переможців.
Руслана поділилася секретом свого успіху: «Ми підкорили Європу щирістю, радістю, доброзичливістю і величезною наполегливістю».
А ось Швейцарія (нагадаємо, що це єдина країна, яка не дала нам жодного бала) Руслану відверто здивувала: «У них такий самий фольклорний матеріал, такі самі трембіти...»
На думку українки, участі в фіналі були достойні й деякі країни, які у вирішальний етап не потрапили. Зокрема, Латвія, Литва, Естонія, Білорусь та Ізраїль.
І Руслана, і Олександр Савенко дуже тепло згадали минулорічного представника України на Євробаченні Олександра Пономарьова. Співачка сказала: «Сашка дуже несправедливо минулого року було розкритиковано. Я врахувала не помилки, а досвід Пономарьова. Без нього моя перемога була б неможлива».