Дипломатична академія України при МЗС України — вищий навчальний заклад IV рівня акредитації оголошує набір слухачів на 2004/2005 навчальний рік.
До Дипломатичної академії приймаються громадяни України віком до 40 років, які мають повну вищу освіту та вільно володіють однією з іноземних мов.
Навчання здійснюється за спеціальністю "Зовнішня політика" (ліцензія Міністерства освіти України, серія ВПД-IV №115927 від 05.07.2000р.). Форма навчання — денна, термін — 24 місяці.
Прийом до Дипломатичної академії здійснюється за державним замовленням і за договорами між Академією та замовниками на умовах, що визначаються цими договорами.
За державним замовленням приймаються:
— працівники дипломатичної служби, умови та порядок направлення яких на навчання до Академії визначаються внутрішнім нормативним актом МЗС України;
— громадяни України віком до 40 років, які працюють в органах державної влади, займаються питаннями зовнішніх зносин України, мають стаж державної служби не менш як один рік, займають посади V-VII категорій, за угодою-направленням цих органів та попереднім погодженням з МЗС України.
Інші громадяни України приймаються за договорами між Академією та замовниками на умовах, що визначаються цими договорами.
Громадяни інших держав приймаються на навчання до Академії на підставі міжнародних договорів України, договорів, укладених Академією із зарубіжними навчальними закладами та організаціями, індивідуальних договорів, контрактів на умовах, визначених цими договорами, контрактами.
Прийом заяв до Дипломатичної академії проводиться з 1 по 25 червня 2004 року. До Приймальної комісії вступниками подаються такі документи:
— заява на ім'я ректора;
— особова картка державного службовця або особовий листок з обліку кадрів;
— автобіографія;
— копія диплома про повну вищу освіту (диплом спеціаліста або магістра) та додатка до диплома;
— копія трудової книжки, засвідчена в установленому порядку;
— угода-направлення органів державної влади на навчання (для державних службовців);
— медична довідка за формою № 086-у;
— 4 фотокартки (по дві розміром 4х6 та 3х4);
— конверт з поштовою маркою;
— паспорт, військовий квиток, диплом та додаток до диплома пред'являються особисто.
Заяви усіх кандидатів на навчання попередньо розглядаються комісією МЗС України.
Вступні іспити проводяться з 1 по 10 липня 2004 року. Особи, які вступають до Академії, складають іспити:
—  з сучасних міжнародних відносин та зовнішньої політики України (усно);
—  з іноземної мови (усно);
—  з української мови (диктант).
Вступні іспити складаються державною мовою. Початок занять — з 1 вересня 2004 року.
Слухачам, які виконали навчальну програму, склали державні іспити та захистили магістерську роботу, присвоюється кваліфікація магістра зовнішньої політики і видається диплом встановленого зразка.
Працевлаштування випускників Дипломатичної академії забезпечується органами державної влади, які направили їх на навчання.
Адреса Приймальної комісії Дипломатичної академії України при МЗС України:
04119, Київ-119, вул. Мельникова, 36/1, к. 445.
Телефон для довідок:   211-44-53.