Володимир Боровко, помічник народного депутата України Юлії Тимошенко, заявив на прес-конференції у Києві, що пані Юлія загрожує його життю, і попросив забезпечити йому охорону. Як повідомляє агентство «Інтерфакс-Україна», В. Боровко сказав, що лідер БЮТ дала йому 125 тисяч доларів для того, щоб заплатити посадовим особам для вирішення питання про звільнення із СІЗО, а тепер вимагає повернути ці гроші.
Помічник депутата продемонстрував відеокасету, на якій зафіксовано зустріч Ю. Тимошенко з ним та ще з однією людиною, яку він не назвав. Однак цей запис був нечіткий, слів присутніх на зустрічі осіб практично не було чути. В. Боровко оприлюднив заяву з цього приводу, що її, за його словами, направив до Генеральної прокуратури України. У цій заяві, зокрема, йдеться, що Юлія Тимошенко просила зібрати компромат на Л. Кучму, М. Азарова, В. Медведчука та В. Януковича і готова була віддати за це 500 тисяч доларів. За словами В. Боровка, Ю. Тимошенко також доручала йому відкривати «підставні рахунки на ім’я родичів Президента України». Від будь-яких коментарів помічник депутата відмовився, сказавши, що на всі запитання відповідатиме Генпрокуратурі, а не журналістам.
У свою чергу, Юлія Тимошенко, котра прибула на прес-конференцію через кілька хвилин після оприлюднення заяви Володимира Боровка, назвала все, що відбувається, «абсолютною неправдою» та провокацією, пов’язаною з передвиборною кампанією. «Я впевнена, що це провокація Медведчука і його команди», — заявила депутат. Водночас Ю. Тимошенко не змогла відповісти на запитання, чи справді В. Боровко працює її помічником, оскільки коло її помічників дуже широке. Проглянувши відеокасету, лідер БЮТ пояснила, що це була зустріч із людьми, котрі мали інформацію стосовно справи про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе. За її словами, зустріч відбулася близько місяця тому на «нейтральній території». Ю. Тимошенко не виключила можливості порушення Генпрокураторою кримінальної справи за заявою В. Боровка і так спрогнозувала подальший розвиток подій: «Тут може бути все».
Прес-секретар Генерального прокурора України Оксана Соколова в інтерв’ю агентству «Інтерфакс-Україна» повідомила, що В. Боровко справді звернувся до Генпрокуратури, яка нині вивчає всі обставини цієї справи.