Більш як дві тисячі делегатів з усіх регіонів України беруть участь у роботі з’їзду Об’єднаної єврейської громади України, що розпочався вчора в Києві.
Президент України Леонід Кучма і Прем’єр-міністр України Віктор Янукович надіслали свої вітання учасникам зборів і побажали плідної роботи. Також було зачитано і привітальне послання прем’єра Ізраїлю Аріеля Шарона, у якому він висловив надію, що настане той день, коли єврейський народ житиме на своїй землі в мирі і безпеці.
Головне обговорюване на з’їзді питання стосується розв’язання проблем, які роз’єднують євреїв. Також учасники подумають, що варто зробити, щоб єврейська діаспора в Україні стала міцнішою і сильнішою.
Серед учасників конгресу — посли іноземних держав, народні депутати, державні діячі і почесні гості. Усіх присутніх благословив головний рабин Держави Ізраїль Іона Мерцгар.
Учасники з’їзду відзначили, що на 100 тисяч українських євреїв припадає 4 всеукраїнські єврейські організації і майже 100 регіональних. Сьогодні з’їзд завершить роботу.