Алчевський міський суд Луганської області визнав недійсними рішення зборів акціонерів від 7 квітня нинішнього року.
Нагадаємо: збори ухвалили рішення збільшити статутний фонд у зв’язку з індексацією основних фондів щонайменше в п’ять разів — на 310,1 мільйона гривень, ввели до складу наглядової ради помічника гендиректора Петра Лактіонова, начальника юрвідділу підприємства Аллу Абрамцеву і першого заступника голови Луганської облдержадміністрації Олександра Кобитєва, змінили реєстратора цінних паперів. На думку одного з найвпливовіших акціонерів — корпорації «Індустріальний союз Донбасу» (32,12 відсотка акцій АТ), такі радикальні зміни зумовлено потребою активніше проводити технічну політику. «ІСД» планує побудувати тут машину безперервного лиття заготовок з вакууматором, витративши на це 78—80 мільйонів доларів США. Водночас передбачено, що акціонери спрямують на будівництво цієї машини 25—30 відсотків потрібної суми, решту коштів нададуть банки. Згодом на меткомбінаті, який є монополістом у країні з виробництва товстого нержавіючого листа, сталей спеціального призначення і сталевого дробу, буде встановлено ще одну таку саму машину безперервного лиття заготовок.
Однак, як уже не раз траплялося, навіть добрим намірам перешкоджають конфлікти інтересів, що містяться в структурі акціонерного капіталу і недосконалості законодавства. Не можна не враховувати того, що майже 42 відсотки акцій меткомбінату належать нерезидентам, ще 23,86 відсотка перебуває в державній власності. А заблокувати рішення будь-яких зборів АТ, вдавшись до допомоги дрібних акціонерів, можна й досі в судах загальної юрисдикції.
Проте «ІСД» гідно прийняв удар. За словами директора з корпоративних прав та інвестицій корпорації Олександра Пилипенка, «під час підготовки акціонерних зборів, справді, цілком можливо мали  місце деякі технічні помилки, які  обмежували права міноритарних акціонерів.   Отож «ІСД» не наполягатиме на апеляції. Найімовірніше, найближчим часом  корпорація запропонує правлінню провести нові збори з порядком денним, який відповідав би інтересам не лише великих, а й дрібних акціонерів».