Футбол. Чемпіонат країни. Вища ліга. 25-й тур. 16 травня.
«Волинь» — «Шахтар». 0:2. 15 000 глядачів. Голи: Воробей, 14, 30.
«Таврія» — «Чорноморець». 0:0. 11 000.
«Ворскла-Нафтогаз» — «Арсенал». 4:2. 9 500. Овеков, 12, Фронтіні, 75, 81, Шевцов, 86 — Монарьов, 26, Аристархов, 32.
«Металург» Д — «Кривбас». 1:2. 3 000. Ткаченко, 57 — Морозов, 18, 55. На 55-й хвилині з поля вилучено донеччанина Не (фол останньої надії).
«Іллічівець» — «Дніпро». 3:1. 15 000. Закарлюка, 20, 74, Цихмейструк, 43 — Венглинський, 41. На 78-й хвилині з поля вилучено дніпропетровця Семочка (нецензурна лайка на адресу арбітра).
«Оболонь» — «Борисфен». 3:3. 3 000. Мазуренко, 51, з пенальті, Сергєєв, 82, 85 — Клименко, 45, 61, Дмитрук, 87.
«Зірка» — «Карпати». 3:0. 3 000. Погорєлов, 4, Кирилов, 26, Фірсов, 90+4.
Ще один матч цього туру — «Динамо» — «Металург» Зп — відбудеться сьогодні (початок зустрічі о 19.00).
Погодьтеся, що одужання «Шахтаря» відбувається просто на очах. Куди й поділася скутість, пригніченість, розгубленість, котрі дошкуляли останнім часом гравцям донецького клубу. Як тільки Віктор Прокопенко замінив Шустера біля керма колективу, враз повеселішали обличчя футболістів і, звичайно, численних прихильників команди.
І річ не в тому, що «Шахтар» виграв «всуху» матчі двох останніх турів. Головне, що ожили лідери команди. Прокопенко, який знає команду, мов своїх п’ять пальців, одразу повернув до атаки, туди, де йому і треба бути, Вороб’я. Дав шанс повірити в себе Попову, Старостякові, Шуткову. Нарешті, у гірників навіть зажевріла надія наздогнати динамівців. Адже чого на світі не буває!? Хоча і в таборі «Динамо», зрозуміло, не наївні хлопчики зібралися, котрі сидять склавши руки...
Утім, маємо офіційну інформацію, що Віктор Євгенович зголосився керувати командою лише у двох турах. Сьогодні батьки «Шахтаря» обіцяли оголосити прізвище нового тренера. Але, може, й не варто від добра добра шукати?..
Дехто вважає, що результат матчу в Маріуполі несподіваний. Та не все так просто. «Іллічівець» аж ніяк не пасе задніх у турнірній таблиці. В його лавах виступає тепер ціла група класних виконавців. А Микола Павлов, який свого часу успішно працював у «Дніпрі», либонь, вміє особливо налаштувати підопічних на зустрічі саме з дніпропетровцями. Окрім приємного для себе, азовці зробили добру послугу колективові з обласного центру, який ще більше відірвався від «Дніпра»-переслідувача.
Нарешті, про «Карпати», які вже вкотре програли. Цього разу — принциповому конкуренту, партнерові по нещастю. Звичайно, львів’яни ще не втратили шансів залишити «мертву» зону. Однак зробити їм це стає з кожним днем дедалі важче. Болото аутсайдерства поступово засмоктує цей самобутній колектив.