Футбол. Отже, всупереч застереженням автора відомої казки — Корнія Чуковського таки варто ходити до Африки гуляти. Адже там 2010 року вперше в історії відбудеться чемпіонат світу з футболу. А точніше — у Південно-Африканській Республіці. Жарти жартами, а саме так вирішив виконком ФІФА на своєму засіданні у Швейцарії. Претендентів було п’ятеро: Марокко, Єгипет, Лівія, Туніс і ПАР, яка, зрештою, здобула перемогу в цьому важкому тендері.
Перед початком голосування дискваліфікували Лівію, бо та наполягала на спільній заявці з Тунісом. А Туніс офіційно знявся з дистанції напередодні. Хоча про такі його наміри було відомо ще за тиждень.
ПАР із самого початку вважалася фаворитом. Вона, між іншим, привезла до Швейцарії найбільш представницьку делегацію, у складі якої були такі видатні політичні постаті, як Нельсон Мандела та Федерік де Клерк, архієпископ Десмонд Туту і нинішній президент країни Табо Мбекі.
Андрій Шевченко — «золота» бутса Італії
У матчі останнього туру чемпіонату італійської Серії А «Мілан» обіграв «Брешію» — 4:2. Один з м’ячів у переможців забив Андрій Шевченко. То було його 24-те влучення в турнірі. Отже, форвард збірної України — знову «золота» бутса Італії. «Мілан», як відомо, — чемпіон. Срібний і бронзовий призери — «Рома» та «Ювентус». Ці клуби, а ще й «Інтер», який фінішував четвертим, представлятимуть Італію в Лізі чемпіонів.
Поблажок нікому
Регбі. І останній свій матч чемпіонату Європи в дивізіоні А-2 збірна України провела на високій ноті. З рахунком 22:0 вона на стадіоні «Спартак» у Києві перемогла команду Нідерландів. Для наших спортовців ця зустріч уже нічого не вирішувала, підопічні Володимира Мухи достроково вибороли перше місце і в наступному році виступатимуть серед еліти європейського регбі. Але наші хлопці вирішили нікому не робити поблажок. До речі, протягом чемпіонату збірна України не зазнала жодної поразки.