До створення благодійного фонду-клубу «БлагоДійна Корова», членами якого є колектив ЗАТ «Консьюмерс-Скло-Зоря» та його ділові партнери, спонукала публікація у «Голосі України»
Прочитавши про одне з кращих в Україні підприємств —склозавод у селі Зоря Рівненського району, школярка із села Радів Млинівського району написала генеральному директорові підприємства Станіславу Савінському листа, в якому просила допомогти її малозабезпеченій сім’ї придбати корову. За кошти, зібрані інженерно-технічним персоналом ЗАТ «Консьюмерс-Скло-Зоря», придбали чорно-рябу Зірку і передали її дівчинці.
Той день можна вважати іменинами фонду-клубу «БлагоДійна Корова». За короткий проміжок часу, відколи він існує, в його активі чимало благодійних справ: це і виділення коштів на лікування тяжкохворих, і фінансова підтримка юних талантів, чотирьох клеванських шкіл-інтернатів для дітей з вадами здоров’я, допомога в ремонті школам із сусідніх до Зорі сіл, придбання дорогого медичного обладнання для Рівненського обласного спеціалізованого диспансеру радіаційного захисту населення, будівництво котеджу на території обласного госпіталю інвалідів Великої Вітчизняної війни, капітальний ремонт харчоблока в одній з шкіл-інтернатів тощо.
— Був час, коли без підтримки фонду нам було б дуже сутужно, — каже директор Клеванської школи-інтернату для дітей з вадами зору Жанна Фалко. — Він допоміг нам у придбанні продуктів, ремонті котельні, приміщень. Відчували і відчуваємо підтримку фонду у вирішенні наших нагальних проблем. Тому ми завжди радіємо успіхам зорянського склозаводу, бо чим краще йтимуть там справи, тим більше коштів спрямовуватимуть на благодійність.
— Фонд-клуб надав всілякої благодійної допомоги більш як на 1 мільйон гривень, а цьогорічний внесок тільки нашого підприємства сягне понад 70 тисяч американських доларів, — розповідає Станіслав Савінський. —Підтримуємо ділові стосунки з багатьма вітчизняними та зарубіжними компаніями, яких заохочуємо до благодійності.
— Оскільки клеванські школи-інтернати держава почала краще фінансувати, то більше коштів зможемо спрямувати на організацію змістовного відпочинку та оздоровлення вихованців цих дитячих закладів, — каже президент клубу, виконавчий директор ЗАТ «Консьюмерс-Скло-Зоря» громадянин США Боб Рівз. — Адрес для благодійних справ у нас багато. За прикладом ЗАТ «Консьюмерс-Скло-Зоря» подібний фонд-клуб з такою самою символікою створено і на Гостомельському склозаводі. Останній взяв під свою опіку дитячий будинок та будинок для престарілих на Київщині. За вже усталеною традицією, нинішньої весни за кошти членів фонду-клубу придбано корову для сім’ї пенсіонерів Козаренків із села Дерев’яне Рівненського району. Ганна Макарівна двадцять два роки пропрацювала на зорянському склозаводі, її чоловік Олексій Семенович — дванадцять. Останній ось уже кілька років прикутий до ліжка, тож сім’я не розкошує. Тому четверту Зірку (у попередні роки фонд придбав корів для двох багатодітних сімей) Козаренки прийняли з вдячністю.
Рівненська область.