Перший заступник Голови ВР Адам Мартинюк заявив на прес-конференції, що на сьогодні необхідних 226 голосів для розгляду питання про відкликання українського миротворчого батальйону з Іраку немає. Але три фракції — КПУ, СПУ і БЮТ, а також половина фракції «Наша Україна» готові проголосувати за виведення українських миротворців з Іраку. Фракція НДП та депутати з Партії промисловців та підприємців, за словами А. Мартинюка, заявили про свою готовність проголосувати за іракське питання після заслуховування звіту силовиків у парламенті. Відверто проти розгляду іракського питання виступає лише фракція СДПУ(о).
Перший заступник Голови ВР зазначив, що нині в парламенті зареєстровано кілька проектів постанов про відкликання українських миротворців з Іраку, зокрема й так звані «пакетні» постанови. Так, депутати з «Нашої України» внесли два проекти постанов, погоджуючись на виведення українських військових з Іраку в обмін на відставку глави адміністрації Президента України Віктора Медведчука у зв’язку з подіями в Мукачевому, або визнання ОУН—УПА воюючою стороною у другій світовій війні. Багато депутатів, за словами А. Мартинюка, схиляються до проведення закритого засідання парламенту з перебування українських миротворців в Іраку. Водночас Перший заступник глави парламенту наголосив, що Верховна Рада не має права відкликати український миротворчий контингент з Іраку, а може лише звернутися до Президента України з відповідним проханням. А. Мартинюк висловив переконання, що рано чи пізно парламент повернеться до розгляду іракського питання, і українських миротворців буде виведено з Іраку.
А. Мартинюк також відзначив, що процес підготовки бюджету наступного року поки що йде за графіком і кожен із суб’єктів бюджетного процесу не порушує конституційні терміни. Перший заступник Голови ВР також позитивно оцінив наміри «Нашої України» повернутися до політичної реформи. «Нашоукраїнці» заявили, що внесуть до парламенту свій власний законопроект про політреформу, але, за словами А. Мартинюка, його ще офіційно не зареєстровано в парламенті.