Як повідомлялося, в остаточно затвердженому списку міст—претендентів на проведення матчів Євро-2020 українських стадіонів не виявилося.
На попередній стадії нашою країною було подано дві заявки. Донецьк мав поборотися за три матчі групового етапу плюс поєдинок плей-оф, а Київ — за пакет з півфіналів і фіналу, але в підсумку серед 19 заявок української не виявилося.
Причини такої дивної відмови в ФФУ офіційно не пояснюють. Можливо, могла вплинути політична ситуація в країні. Але ж від претензій на зимову Олімпіаду-2022 і проведення Євробаскету-2015 Україна не відмовляється.
Подача заявки готувалася. Було відповідне рішення виконкому федерації. То чому ФФУ не виконала його? Відповідь, звичайно, знає її очільник Анатолій Коньков. Швидше за все, цю справу довірили незрозуміло кому і не проконтролювали. Чергова дурість. А до політики це жодного відношення не має.
Шкода, адже ми мали непоганий шанс отримати Євро-2020 як винагороду за успішне проведення Євро-2012. Зрештою, маємо свого віце-президента УЄФА. Але гарний шанс просто змарнували...