Під час переговорів Голови Верховної Ради України Володимира Литвина з міністром закордонних справ Еквадору Патрісіо Зукіланда Дуке той підкреслив, що Еквадор рішуче налаштований підтримати Україну на світовій арені. Зокрема, в її прагненні вступити до СОТ. «Еквадор — це ворота в Північну Америку, і вони будуть відчинені для України», — заявив еквадорський міністр.
Володимир Литвин назвав таку позицію дружньою, підкресливши, що наш парламент готовий до розробки відповідної договірної бази між країнами. «Ми надаємо великого значення візиту такого рівня. Це імпульс для наших відносин у політичній і економічній сферах і велика можливість для обох країн підсилити свою присутність у відповідних регіонах», — заявив він, додавши, що український парламент цілком готовий приєднатися до співробітництва.
Патрісіо Зукіланда Дуке зауважив, що однією з форм співробітництва на першому етапі може стати міжпарламентська комісія. Володимир Литвин відзначив, що у Верховної Ради є потенціал для створення такої комісії і український парламент готовий до розробки меморандуму про співробітництво.