Вищі навчальні заклади України — це форпости, які стоять на сторожі державності та є основною передумовою розвитку суспільства. Про це заявив Голова Верховної Ради Володимир Литвин під час вручення Грамот Верховної Ради високопрофесійним педагогам.
Ми змогли не тільки зберегти сформовану раніше систему освіти, а й приростити її, зазначив Голова ВР. Володимир Литвин упевнений, що без належного рівня освіти не можна розвиватися далі, посісти гідне місце в світі, щоб не перетворитися на звалище екологічно шкідливих відходів. Вистояти і ствердитися зможе лише та держава, яка шануватиме інтелект. Тому питання стану та перспективи розвитку вищої освіти, які обговорювали на парламентських слуханнях, давно назрілі й вкрай необхідні. Ми маємо не лише зберегти те, що є, а й зробити все, щоб дипломи про вищу освіту стали конвертованими.
За словами глави парламенту, головне завдання сьогодні — не просто дати дипломи, а створити такі передумови, щоб наші діти, онуки почувалися рівноцінно в глобалізованому суспільстві. А отже, увага до освіти та науки — основа сьогоднішньої, а тим паче майбутньої цивілізації, зазначив Володимир Литвин.
Серед нагороджених за плідну наукову педагогічну діяльність та високий професіоналізм Михайло Степка, заступник міністра освіти і науки України, Василь Грубінка, проректор Тернопільського державного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка, Євгенія Коваленко, професор Ніжинського державного педагогічного університету імені Миколи Гоголя, Володимир Кокозея, заступник декана хімічного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Загалом нагороджено майже 60 осіб.