Факт...
У середу лідери партій Промисловців і підприємців Анатолій Кінах та Народно-демократичної Валерій Пустовойтенко підписали угоду про співпрацю двох політичних сил. Зокрема, планується сформувати фракцію ПППУ-НДП у Верховній Раді.
Того самого дня координатор парламентської більшості Степан Гавриш повідомив про глибоку кризу в парламентсько-урядовій коаліції.
... і коментар
«Голос України» у середу спрогнозував розпад парламентської більшості. І в цей же день прогноз почав набувати рис реальності.
Зокрема, парламентарії з фракції Народно-демократичної партії під час голосування постанови, що давала оцінку подіям під час виборів голови Мукачевого, підтримали усі пропозиції, які внесла опозиція. Щоправда, Валерій Пустовойтенко після засідання координаційної ради більшості заявив, що фракція НДП залишається у складі коаліції.
Натомість 14 народних обранців з нещодавно утвореної депутатської групи «Центр» подали заяви про вихід з парламентсько-урядової коаліції. Отож більшість після цього нараховує лише 225 депутатів. А це означає насамперед втрату впливу на парламентські процеси адміністрації Президента України, який зменшуватиметься з наближенням виборів глави держави. З другого боку, поки що не закрита тема майбутнього Кабінету Міністрів. Віктор Янукович у середу наголосив, що, попри кризу в коаліції, уряд як працював, так і працюватиме. Проте невідомо, як довго.