Вельмишановні друзі!
Уже вчетверте став надбанням історії міжнародний конкурс з української мови, що справедливо носить ім’я видатного мецената, великого українського патріота з Канади Петра Яцика. Цього разу мільйони школярів і студентів — талановитих юних поціновувачів найдорожчого скарбу будь-якого народу — мови своєю участю в такому масовому форумі засвідчили непідробну любов до рідного слова.
Переконаний, що з переможців і учасників конкурсу вже в найближчому майбутньому виросте непересічна плеяда представників нової генерації української інтелігенції — особистостей, твердих духом, здатних стати яскравими провідниками ідеї національного відродження Української держави.
Віншуючи переможців, не можу не згадати вдячним словом організаторів конкурсу — Міністерство освіти і науки України, Лігу українських меценатів та Освітню фундацію Петра Яцика. Це — приклад плідної творчої співпраці державної структури з громадськими організаціями і водночас цікавий досвід поєднання зусиль «материкової» України та української діаспори. Ваші шляхетні зусилля вже четвертий рік поспіль спрямовані на піднесення престижу мови Тараса Шевченка і Лесі Українки, Івана Франка і Ліни Костенко та інших геніїв українського слова.
Віддаю належне всім, хто причетний до реалізації цього наймасштабнішого національно-патріотичного проекту, і бажаю подальшої успішної реалізації творчих планів та задумів. Хай щастить!
Голова Верховної Ради України  Володимир ЛИТВИН.