Футбол. Учора в Києві стартував другий міжнародний турнір пам’яті Валерія Лобановського. А напередодні відбулася прес-конференція, присвячена цій події. Представники ЗМІ спілкувалися з дружиною Валерія Васильовича Аделаїдою Панкратівною, дочкою Світланою, президентом ФФУ Григорієм Суркісом, гравцями «Мілана», учнями Валерія Лобановського, Андрієм Шевченком та Кахою Каладзе, головними тренерами команд-учасниць.
— Валерій Лобановський міг одночасно зробити щасливою усю країну, — сказав президент ФФУ. — Він належав до тих людей, котрі своєю появою прикрашали будь-яку подію. Шкода, що сьогодні його немає разом з нами. Найголовніше, що традиційні турніри нагадуватимуть про чудову людину і блискучого тренера нашим дітям, онукам і правнукам.
Олексій Михайличенко (тренер ФК «Динамо», Київ):
— Мені випала честь стати продовжувачем справи Валерія Лобановського, який залишив рідному клубу багатющу спадщину. Гадаю, тут зібралися ті, хто любив Валерія Васильовича, з вдячністю згадуватимуть про нього.
Георгій Гегучадзе (тренер ФК «Динамо», Тбілісі):
— Я не належу до учнів Валерія Васильовича. Однак грузинському футболу його ідеї, методи ведення тренувального процесу дуже прислужилися і корисні сьогодні. Ми намагатимемося продемонструвати видовищну гру і порадувати київських уболівальників.
Олександр Старков (тренер ФК «Сконто», Рига):
— Для багатьох тренерів Лобановський завжди був взірцем ставлення до цієї важкої роботи. Він —особлива постать у світовому та європейському футболі. Хочу підкреслити, що все в цьому світі швидкоплинне. Однак зерна, які посіяв український тренер, заколосилися полями користі для футболу.
Андрій Шевченко:
— Валерій Лобановський був моїм учителем і вивів мене на вірний футбольний шлях. Отже, всіма своїми досягненнями маю завдячувати йому — Валерієві Васильовичу.
Каха Каладзе:
— Щоб ушанувати пам’ять цієї людини, я із задоволенням прибув до Києва. Завжди залишатимуся прихильником багатогранного таланту Валерія Васильовича і любитиму його все життя.
Сьогодні в рамках турніру на стадіоні «Динамо» імені В. Лобановського відбудеться матч ветеранів українського й російського футболу (початок о 17.00). Завтра на цій арені — головні події: матч за третє місце (15.00) і фінальний поєдинок (19.00).