В України та Вірменії великий потенціал розширення торговельно-економічних відносин. Про це йшлося практично на всіх зустрічах Прем’єр-міністра Вірменії Андраніка Маргаряна з керівництвом нашої держави, що відбулися в рамках його візиту до Києва. Голова Верховної Ради України Володимир Литвин і Андранік Маргарян також обговорили питання співпраці української та вірменської парламентських делегацій у ПАРЄ.
Як повідомив прес-секретар Голови ВР Ігор Сторожук, Володимир Литвин ще раз нагадав про запрошення главі Національних Зборів Вірменії відвідати Україну з офіційним візитом, яке вже надіслано Артурові Багдасаряну. Мова йшла і про активну діяльність парламентських груп дружби.
Володимир Литвин підкреслив, що нинішній рівень двостороннього співробітництва недостатній і потребує сприяння на законодавчому рівні.
Андранік Маргарян подякував українській владі за ту увагу, що приділяється забезпеченню належних умов для життя та реалізації культурних і суспільних потреб вірменської діаспори.
Серед головних напрямів україно-вірменського співробітництва — військово-промисловий комплекс, військово-технічна співпраця, науково-технологічні проекти.
За підсумками переговорів уряди підписали угоду про співробітництво в галузі конкурентної політики між антимонопольними комітетами двох держав, а також протокол засідання міжурядової комісії з питань торговельно-економічних відносин.
Крім того, Єреван запросив Київ узяти участь у тендері на будівництво газопроводу Іран — Вірменія. Це питання було одним з основних на засіданні україно-вірменської комісії з питань торговельно-економічних відносин.