Основну увагу під час зустрічі Голови Верховної Ради України Володимира Литвина і міністра закордонних справ Узбекистану Садика Сафаєва було приділено парламентській складовій у подальшому зміцненні відносин і розвитку співробітництва між двома країнами.
Як повідомив прес-секретар глави ВР Ігор Сторожук, Володимир Литвин високо оцінив політичний діалог на вищому рівні між Україною й Узбекистаном.
Глава парламенту зазначив, що не менш ефективними, системними і плідними повинні бути парламентські контакти, які потрібно «зрушити з мертвої точки». У свою чергу, Садик Сафаєв підкреслив, що для Узбекистану «особливе значення мають відносини з Україною й активізація процесів повнішого використання потенціалу українсько-узбецького співробітництва». Узбецький міністр висловив упевненість, що парламент Узбекистану докладе всіх зусиль для налагодження зв’язку з парламентом України. Садик Сафаєв передав Голові Верховної Ради офіційне запрошення відвідати Узбекистан.
Під час зустрічі також обговорювалися питання, пов’язані з загрозою міжнародного тероризму, двосторонніх контактів на тлі процесів глобалізації. Сторони обговорили питання активізації співробітництва по лінії ГУУАМ (Грузія, Україна, Узбекистан, Азербайджан, Молдова). На перспективність цієї організації вказали обидва співрозмовники. Крім того, відзначалася необхідність активізації ролі парламентів двох країн у діяльності ГУУАМ. Нагадаємо, що 16 червня в Батумі відбудеться зустріч глав держав ГУУАМ.