Президент Чечні Ахмад Кадиров загинув. На нього робили замах десять разів, і завжди йому щастило. Однак останній замах на главу Чечні був фатальним. На стадіоні, де відбувалося святкування Дня Перемоги, під трибуною керівництва республіки вибухнув артилерійський снаряд. Крім президента, загинув голова Державної Ради Чечні Хусейн Ісаєв. Командувач федерального військового угруповання на Кавказі генерал Валерій Баранов одержав тяжке поранення — йому відірвало ногу.
Для Кремля загибель Кадирова була шоком. Увесь квітень військові заявляли про те, що до дня інавгурації президента Володимира Путіна, тобто до 7 травня, впіймають головних чеченських терористів — Аслана Масхадова і Шаміля Басаєва. Однак усе відбулося не так, як планували генерали. Тепер ситуація в республіці може знову вийти з-під контролю. Очікується, що навесні і влітку почнуться партизанські бої між військовими і бойовиками. Водночас президент РФ уже прийняв рішення провести нові президентські вибори в Чечні в червні.
Півроку тому кореспондент «Голосу України» у Москві, в аеропорту Внуково, взяв невелике інтерв’ю в Ахмада Кадирова, який летів до Моздока. Тоді президент Чечні розповів, що знає про випадки, коли найманцями на стороні Масхадова в Чечні воюють громадяни України, але відмовився представити будь-які докази цього. І взагалі, Ахмад Кадиров під час розмови був небагатослівний. Тільки докладно розповів про те, що «бандити засудили його до смерті». А потім зі злістю сказав: «Подивимося, хто кого уб’є першим».
Москва.
P. S. Прем’єр-міністр України Віктор Янукович направив лист-співчуття главі уряду Російської Федерації Михайлу Фрадкову у зв’язку з терактом у Грозному. В листі підкреслюється, що вбивство А. Кадирова, загибель і поранення багатьох учасників святкування Дня Перемоги в Чечні стало великим потрясінням для України.