Погоджувальна рада керівників депутатських груп і фракцій  одразу пристала на пропозицію керівника профільного парламентського комітету Георгія Крючкова ще до початку запланованого дня уряду заслухати інформацію Міністра з надзвичайних ситуацій Григорія Реви про лихо під Мелітополем. Не випадково також, що і весь порядок денний нинішнього сесійного тижня насичений військово-оборонними питаннями. Так, одразу після дня уряду, призначеного на вівторок, передбачено розгляд проекту з приводу схвалення рішення глави держави про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України для участі у багатонаціональних військових навчаннях. Законопроект про внесення змін про альтернативну (невійськову) службу передбачено розглянути у середу. Цього самого дня обговорюватимуть і законопроект про реформування Збройних Сил України. Плановано внести до порядку денного і документ про адміністративні порушення під час мобілізаційної підготовки.
Загалом, як зауважив на погоджувальній раді Голова Верховної Ради Володимир Литвин, на сесійний тиждень винесено 125 питань, що дасть можливість парламентаріям визначитися з приводу майже 150 законопроектів, із них шість — визначено Президентом України як невідкладні, три — уряд просить розглянути першочергово. Окрім п’яти ратифікаційних законопроектів, призначених до розгляду на середу, буде і три альтернативні проекти законів про легалізацію доходів і майна, з яких не сплачено податки, та про податкову амністію. Не менш резонансним, зазначалося, буде й законопроект про загальнообов’язкове державне соціальне медичне страхування. До речі, у середу парламентарії у сесійній залі працюватимуть повний день. 40 законопроектів, із них 15 — у режимі другого читання передбачено розглянути у четвер. Очікується розгляд документів про відновлення історичної справедливості стосовно депортованих народів. А також парламентські слухання про стан та перспективи вищої освіти в Україні.
На порядку денному і низка законопроектів, які безпосередньо стосуються бюджету кожної української сім’ї. Це — проекти законів, що передбачають мораторій на підвищення цін на хлібопродукти, а також на підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги населенню, зміну термінів переоформлення земельних ділянок тощо.