Особливу увагу під час зустрічі Голови Верховної Ради України Володимира Литвина з Міністром закордонних справ Естонської Республіки Крістіною Оюланд було приділено двосторонній співпраці на тлі євроінтеграційних процесів. Володимир Литвин привітав гостю з приєднанням її країни до Євросоюзу і заявив, що зі вступом до ЄС країн, що мають спільні історичні сторінки з Україною, Європа краще зрозуміє проблеми пострадянських держав і, в свою чергу, ці держави краще зрозуміють Європу.
Як повідомив прес-секретар Голови ВР Ігор Сторожук, Володимир Литвин також зазначив, що Верховна Рада зробить все необхідне для налагодження ефективної співпраці між країнами.
Крістіна Оюланд поінформувала главу українського парламенту про велику підготовчу роботу, яка здійснювалася в Естонії перед вступом до ЄС, і особливу роль естонського парламенту у цьому. Міністр підкреслила, що Україна має і політичний, і суспільний потенціал для того, щоб з часом приєднатися до європейських та євроатлантичних структур. Естонія висловлює готовність і надалі підтримувати Україну в її євроінтеграційних устремліннях. Під час обговорення цієї теми Голова ВР відзначив, що «найголовніше для нас створити умови життя, відповідні до європейських стандартів». Це важливіше, на його думку, ніж слова політиків про євроінтеграцію.
Того самого дня Володимир Литвин зустрівся з Прем’єр-міністром Вірменії А. Маргаряном та Міністром закордонних справ Узбекистану С. Сафаєвим, як повідомляє наш кореспондент Яна СТАДІЛЬНА.